Kind in de rouw

IMG_0645Kind in de rouw
Als een kind te maken krijgt met het verliezen van iemand die erg nabij was, dan is dat heel verdrietig. Ik ga met kinderen in gesprek en kies op dat moment wat het kind nodig heeft. Ook vertel ik hoe ik de dood zie, gedoseerd, met dat wat het kind aan kan. Het is helend voor een kind te weten, te voelen en te begrijpen dat bijvoorbeeld papa, mama, opa, broertje of zusje er nog altijd zijn als ze dood zijn. Niet meer als mens natuurlijk, maar wel als ziel, omdat het jasje, is uitgedaan omdat het niet meer verder kon. En dat, deze ziel er ook altijd zal blijven.
Lief kind: ‘Wanneer je praat in je gedachten met die lieve persoon, of heel goed stil kan voelen en zitten, zal je merken dat diegene er is. Dit kun je voelen door warmte, liefde, tintelingen of gewoon dat je ineens heel erg rustig wordt. ‘

Ik vertel kinderen als ze vragen hebben ook, wat er allemaal gebeurd tijdens een overlijden. Ik kan dit beeldend maken door een kwartetspel waarop alle foto’s staan afgebeeld die te maken hebben met de dood, alsook met de uitvaart.
Dit werkt helend voor kinderen. Want ook al zijn ze klein, ze mogen leren dat de dood een onderdeel is van het leven. Dat dit pijn doet, maar door te vertellen in alle openheid, maakt dit, dat het kind rustig wordt. Net als wij als grote mensen, hebben zij dit ook nodig om te kunnen rouwen.

Wat kan ik betekenen voor jouw kind?
Gesprek met het kind over de dood en de gevoelens daarbij
Het werken met de acceptatiehoepel
Het werken met Healing Art remedies.
Het werken met healing en ontspanningsoefeningen
Tekenen van de pijn en het leren omarmen van de pijn

Het maken van een TROOSTGESCHENK
Corina kan afgestemd op jullie wensen iets moois maken voor het kind als aandenken aan die ene lieve persoon die is overleden.
Dit kan dmv een Troost Beer- Een Troost kussen- een Troostdeken een beeld, of iets anders
Tevens maken wij herinneringskisten en zorgenknuffels voor verdrietjes en persoonlijke aandenken. Alles is mogelijk, wij stemmen ons af op jou.

Bij de sessie mag de ouder of de ouders of opvoeder(s ) erbij aanwezig zijn.

Meisje van 8- overlijden papa
Onlangs mocht ik een meisje van 8 zien. Ze heeft een groot verlies gehad. De dood en daarmee het verlies van 1 van de liefsten uit haar leven. Moeder vroeg mijn hulp omdat het meisje bijna dagelijks een woede aanval had.
Ik heb met haar gezeten en ze keek me aan met haar prachtige blauwe ogen. Ik merkte dat ze het heel fijn vond toen ik het gesprek opende over papa en wat er daarna allemaal is gebeurd.
Ik heb haar laten tekenen waar zich de pijn bevond in haar lijfje, en hoe deze pijn voelt.
Zo schreef ze, de pijn die papa had tijdens de ziekte, de dood, het missen van papa het afscheid, het verdriet en de boosheid hierover. Ik vertelde haar, dat het niet fijn voelt als ze deze gevoelens allemaal vasthoud in haar lijfje. Dit begreep ze wel.
Ik vond dit zo ongelooflijk knap en wijs, dat ze dit kon tekenen en mee kon gaan in het gesprekje. Het luchtte haar op.
Vervolgens heb ik haar blijdschap laten tekenen. En dit ontstond samen. Zij pakte de 2 mooiste kleurtjes en samen hielden we deze vast. Er ontstond een lemnoscaat verbinding, met daarin papa en de zon.
Terwijl ik met haar zit, geef ik haar een healing op de rug. Ze laat het toe. Ik laat haar 2 remedies kiezen welke zij nodig denkt te hebben voor de tekening met de pijn en de tekening voor het nieuw. Dit laat ik haar intuïtief kiezen.
Ik werk met haar met de Acceptatie hoepel, ik leg de tekening met de pijn in de hoepel en ik laat haar er op staan, ik zeg haar, voel maar wat je voelt en laat het maar zijn. Zeg maar hallo tegen je pijn. Net zolang tot het licht is.
Vervolgens heb ik hetzelfde gedaan met de Blijde tekening. Omarm het maar, neem het in je op.
Ik zag dat het veel deed voor het meisje en ook voor moeder.

Naderhand heeft moeder mij verteld dat haar dochter ogenschijnlijk vrolijk, rustig en duidelijk opgelucht was. Dat ze 5 dagen na de sessie geen enkele woedeaanval heeft gehad en dat ze duidelijk ziet, dat haar dochter vrij is van al die nare gevoelens.

Vanuit het hart, Esther