Innerlijke vrijheid is je geboorterecht – Jij mag jezelf worden

In gesprek met een Engel
7 oktober 2016
Toon alles

Innerlijke vrijheid is je geboorterecht – Jij mag jezelf worden

Je kent jezelf goed en leeft je eigen weg. Je geniet van het leven zonder zorgen en je houd van jezelf. Zo zou het moeten zijn en misschien geldt dit ook voor jou. Toch is dit niet voor iedereen zo. Veel mensen leven hun leven in angst, onzekerheid of eenzaamheid. Dat is heel zwaar en ook jammer, want weet je , je bent bedoeld om te stralen en het leven te leven. Dit valt niet altijd mee. ”Ik hoor zo vaak, ik durf mezelf niet te zijn, ik durf niet op de voorgrond te stappen, ik kan het niet want ik ben zo bang.”

Mijn motto is dan ook, dat je mag worden wie je echt bent.

Zo sprak ik iemand die veel last had van angsten. Ze weet niet waar ze vandaan komen en de angsten belemmeren haar te genieten van het leven. Ze heeft ze natuurlijk niet voor niets, al lijkt dit in haar ogen wel zo. We komen er achter dat haar vader haar ooit vele malen heeft gezegd dat ze niet deugde. Hij schold op haar en mishandelde haar. Ik vertel haar, dat zijn geest was vervuld met verdrongen trauma over wat hij zelf ooit heeft meegemaakt. Wat ben ik dan blij, dat zo stilletjes aan in de mens voor mij het gevoel verandert, Dat ze durven te zeggen, het zei dus niks over mij! Ik weet nu inmiddels beter! En ik leer van mezelf te houden.

Pijnijk gedachtegoed over jezelf hoeft niet de rest van je leven te blijven, als je maar weet, voelt en begrijpt waar deze vandaan komen. Waar het ooit is begonnen. Dan pas kan het veranderen. Als kind maak je dingen mee en dan werkt de opgedane kindervaring door in je verdere leven. Zo kunnen er diepe gevoelens als, ik ben niet goed genoeg, of, ik deug niet ontstaan.

Ik probeer de mensen in mijn trainingen deze illusies zichtbaar te maken. Ik help ze ook om pijnlijke gedachtes over zichzelf los te laten. Hierdoor verandert er iets in de mens. En worden ze innerlijk steeds vrijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *