Gesprek vanuit de hemel

Vanochtend in gesprek met een vrouw van 52 jaar
7 oktober 2016
Toon alles

Gesprek vanuit de hemel

hemel

De Nijmeegse begint!

Zo begin ik mijn gesprek met een vrouw die onlangs weduwe is geworden. Zo kort geleden, en dan al, is haar man er direct. 3 weken na zijn overlijden ook, hij vertelde en stond klaar om haar te omarmen. Dankbaar dat ik ben, dat ik het gordijn tussen het leven en de dood mag zien. Dat zij met mij praten en dat er een bewustzijn doorgaat na dit leven is voor mij heel natuurlijk. Dat het ieder moment weer zo wonderlijk is verwonder ik mij over. Vreugde gaat er door mij heen dat er verlichting is na de dood. Dat je gedragen wordt door een liefde en licht die je verstand te boven gaat.

Wat betreft de zin over de Nijmeegse, moet ze lachen. ‘Ja hij wandelde heel veel en we keken in de avond altijd naar Hart van Nederland . ‘Oh Famke, meitsje dy net sa druk. Ook dat was een zin die ze wel goed kent van hem. kest die de kop wol gek meitsje zeg ik namens hem. Zij, de piekeraar, hij de avonturier. Mien famke en mien famkes zeg ik namens hem. Ik bin er en ik blijf hier (op zijn Fries).

Ik geef haar een heling, ze heeft ontspanning nodig. Want de pijn over het verlies is steeds dieper voelbaar. Het is een hele rauwe wond. Hij, helpt mee. Ik zie, dat hij zijn vleugels om haar heen slaat en haar draagt. Hij tilt haar op, ik zie dat hij haar wil laten voelen en ervaren waar hij nu is. Gewichtloosheid en liefde, een ander bewustzijn.

Hij laat me beelden over hun trouwdag zien. Hun traditionele bruiloft waarin zij straalde en hij laat zijn liefde voelen voor haar. Ook laat hij voelen via mij, dat hij er ALLES aan zal blijven doen om zijn liefde voor haar en de 2 meisjes te laten voelen. Hij laat me het nummer horen in mijn hoofd van Adele. To make you feel my love. Later begrijp ik dat ze fan waren en is van Adele en dat ze samen naar haar concert zouden.

Na de heling geeft ze me aan, en ze is zo nuchter als wat! En ook haar man was een echte nuchtere Fries. Dat ze iets heeft ervaren en heeft gevoeld wat ze nooit eerder heeft ervaren. Ze werd opgetild van de tafel. Ze geeft aan, ik voelde mijn lijf niet meer, alles ging tintelen en ik zweefde. Dit is wol heel apart. Jeetje. Ik vertel haar wat ik zag. Dat hij haar optilde.

Na de heling praten we nog even. Overledenen willen heel graag praten omdat ze willen laten weten dat de dood niet echt weg betekent, maar voor ons als mensen wel. De vorige keer vertelde hij me in gedachten over hun hond en wat voor ras dit was. Hij vertelde ook, dat een hond niet vast hoorde, maar vrijheid nodig had. Nu, loopt ook zijn dochter vol vertrouwen met de hond los naast zich.

Hij liet toen ook zien, dat de hond hem zo mistte. Hij gaf toen aan, leg een shirt van mij in zijn mand, dan word ze rustig. Ja maar, hij eet alles kapot, zegt de vrouw. Ik zei (Hij Zei) , maar dit niet! En dit is ook zo gegaan. Alles vreet de hond stuk, maar het shirt van zijn overleden baasje ligt nog heel in de mand. Ook vertelde de man, dat zij slaapt met een shirt van hem op het kussen. Vandaag vertelde hij, dat er iets is met haar kussen. Ze glimlacht, ja, ik heb mijn kussen meegegeven in de kist en ik slaap nu op die van hem.

Ook verteld de man over zijn kleinste famke. Dat ze nooit durfde te logeren had moeder mij verteld. maar juist nu na het overlijden van heit lukt het wel. Zelfs naar Alkmaar geweest. Heit laat zien, dat hij de avonturier was samen met zijn oudste famke. En de jongste lijkt heel erg op mem. Hij geeft haar nu de kracht om echt te gaan, ik geef haar de vleugels. De meisjes en jij, hebben er een beschermengel bij! Hij laat iets van een grafsteen zien. Het gaat over de urn zegt zegt ze. Vliegensvlug praat hij via mijn mond. De handen van de famkes en dei, gegoten in gips, die de urn optillen.

En nog meer kwam er…
Zo troostend, zo mooi de gesprekken vanuit de hemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *